Орц: 3 хүний
- Вандуй соёо /Куннамуль/ - 200гр
- Ногоон сонгино - 1ш
- Улаан чинжүү - 1/2ш
- Ногоон чинжүү - 1/2ш
- Дашима - 2-3 хэрчим
- Бөөрөнхий сонгино - 1/2ш
- Хатаасан мёльчи загас - 10-15ш
- Сармис - 3 хумс
- Гүнжидийн тос
Вандуй соёогоо цэвэрлээд бүлээн усаар угаана.
Ногоон сонгино чинжүүгээ хэрчиж бэлтгэнэ.
Шөлөө өвөрмөц амттай болгохын тулд 1л орчим усанд бөөрөнхий сонгиноо бүхлээр нь дашиматайгаа хамт хийж буцалгана. 5 минут орчим буцалгаад шөлнөөс сайхан үнэр гараад ирэхээр дашимагаа гаргаж аваад хатаасан мёльчи загасаа хийж дахин 5 минут буцалгаад сонгиний хамт гаргаж авна. Одоо шөлөндөө вандуй соёогоо хийж буцалгана.
Сармисаа бага зэрэг бяцлаад шөлөндөө хийнэ. Сармис идэх дуртай гэвэл жижиглэж хэрчээд хийсэн ч болно. Дээр нь бага зэрэг давс, гүнжидийн тос, хэрчсэн ногоогоо хийж буцалгана.
нэ шөлийг энгийн хуурга , хоёрдугаар хоолтой хамт хэрэглэж болох юм.
No comments:
Post a Comment